fbpx

У Франківську урочистою академією вшанували пам'ять блаженного Григорія Хомишина

Суспільство 10:32, 26.03, 2017

У суботу, 25 березня, в Івано-Франківській обласній філармонії відбулась святочна академія з відзначення 150-ліття з дня народження Блаженного священномученика Григорія Хомишина.

За дві години глядачі поринули у загадкову містерію таємниці життя та служіння священномученика Григорія Хомишина. Спів хорових колективів "Кредо" та "Воскресіння" (м. Івано-Франківськ), "Світло Тавору" (м. Коломия), "Благовіст" (Духовна семінарія), "Доместик" (м. Чортків), дитячого ансамблю "Киптарик" (с. Тисменичани), звучання струнного ансамблю Івано-Франківської обласної філармонії "Quattro corde" поєднали з біографічними розповідями студентів-семінаристів про життя священномученика.

Зворушливою стала театральна інсценізація сцени допиту владики Григорія в НКВД, яку виконали актори Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка, зокрема народний артист України п. Олександр Шиманський.

Завершився вечір словом Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Кир Володимира Війтишина, який подякував організаторам та учасникам святочної академії. Крім того, Митрополит поділився з присутніми своїми роздумами про останнього Станіславівського єпископа, наголошуючи на тому, що ми, українці, не маємо права забувати великих та славних мужів нашої Церкви.

"Блаженний Григорій, як і праведний митрополит Андрей Шептицький, завжди старався для добра вірних та Батьківщини нашої України. Їхні імена назавжди закарбовані в історії та покликані заохочувати усіх нас до ревного служіння Господеві, щирого плекання віри та правдивого патріотизму", – переконаний Кир Володимир.

Відтак Митрополит вручив учасникам ювілейні медалі та подячні грамоти з нагоди 150-ліття з дня народження Блаженного священномученика Григорія Хомишина, а всі хорові колективи, спільно з глядачами, виконали гімн "Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: