fbpx

У Франківську в поліклініці №5 запустили електронну чергу, до кінця року – в усіх поліклініках міста

Здоров'я 11:01, 05.10, 2017

Онлайн сервіс Medics запустили наразі у міській поліклініці №5, а до кінця року система буде запроваджена в усіх поліклініках Івано-Франківська.

Участь у врочистій презентації електронного сервісу взяли міський голова Руслан Марцінків і директор міського департаменту охорони здоров'я Марія Бойко

Як писав КУРС, у серпні цього року в Івано-Франківську керівники міських медичних закладів підписали угоду з представниками компанії MEDICS, яка надає онлайн сервіс, що дозволяє записатися на прийом онлайн, зберігати результати обстеження в електронній картці пацієнта, оцінювати лікаря, залишати відгуки про нього, використовувати електронний рецепт в режимі онлайн тощо. 

1

У поліклініці №5 прийом пацієнтів вже з 28 вересня відбувається відповідно до попереднього електронного запису в системі Medics, пояснює Ольга Савчук, головний лікар поліклініки.  

Пацієнт вдома реєструється в системі чи зголошується в реєстратурі. На прийом до лікаря приходять на годину, вказану в талончику, отриманому в реєстратурі. В реєстратурі треба заповнити анкету, дані якої вносять в електронну базу даних, розповідає старший медичний реєстратор Ірина Біланенко

2

В цьому пацієнтам якраз і допомагає медреєстратор. Після цього людина отримує унікальний код пацієнта (ID номер) і може постійно комунікувати тільки онлайн. Далі людина валідується вже тільки в терапевта через онлайн чергу. 

3

Представник компанії Medics Олександр Гусін пояснює, що у поліклініці поки що працює подвійна система – до електронної реєстрації переходять поступово. Зареєструватися онлайн на прийом до лікаря можна через термінал, який встановлений у фойє, або з будь-якого гаджета з доступом до мережі, або в реєстратурі. Лікар має в системі свій "робочий кабінет" і заносить туди дані пацієнта під номером. Коли людина звертається в реєстратуру, то каже свій номер.

"Ми все бачимо. Якщо людина записалася онлайн, то ми це бачимо, і видаємо талони тим, хто ще не зареєстрований, так, щоби години прийому не накладалися", – каже реєстратор. 

Реєстратор пропонує вільні години на прийом – як на сьогодні, так і в інші дні. Він допомагає тим, хто не може скористатися терміналом чи гаджетом. "Є люди, які навіть не мають мобільного телефону. А для терміналу потрібен мобільний", – зауважує реєстратор.

4

Попри те люди все ще сідають у живу чергу до кабінетів, і це викликає конфлікти. Одна з пацієнток, присутня при розмові, поскаржилася, що на незрозумілу і складну систему електронної реєстрації. 

Важливі зміни. Прийом до інших спеціалістів відбувається через терапевта. Він видає направлення, і тоді пацієнт реєструється онлайн до "вузького" фахівця.

5

Без кардіограми, онкоогляду, огляду гінеколога, флюорографії "вузькі" спеціалісти пацієнтів не приймають.

Старші люди, які "не дружать з інтернетом", зможуть і надалі отримувати талончики в реєстратурі. Таких пацієнтів, кажуть у поліклініці, майже половина.

Увага! В системі електронної реєстрації передбачена опіція "сім’я", що дає можливість прикріпити до свого ID-номера картку батьків чи дітей і в такий спосіб взяти на себе керування їхньою електронною чергою онлайн.

"Місяців два буде адаптація, – каже Ольга Савчук. – За два наступні місяці повністю перейдемо на електронну чергу. Ще є гострі хворі, з якими працююють індивідуально, для них поза чергою шукають вільних лікарів".

6

Під час презентації інноваційної системи, якій влада обіцяла повне сприяння в медзакладах міста, до Руслана Марцінківа пробилася жінка, цікавилася, як може її чоловік після інфаркту підніматися на третій поверх до терапевта без ліфта.

 Буде ліфт,  каже мер.

 Коли?

 Скоро. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: