fbpx

У Франківську відбулася перша конференція Західного регіону для жінок-депутатів. ФОТО

Політика 13:15, 04.06, 2017

2 червня 2017 року в Івано-Франківську з ініціативи Жіночої демократичної мережі в Україні, Всеукраїнської громадської організації "Жіночий вибір" відбулась перша конференція для жінок-депутатів із Західного регіону України.

Тематика конференції стосувалась питання забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у політичному житті нашої держави та регіонів зокрема, інформує прес-служба міської ради Івано-Франківська.

Так, у роботі конференції взяли участь понад 60 осіб, зокрема: Денис Ковриженко – старший радник з юридичних питань IFES; Яна Ропаєва – асистент з дослідження IFES; Любов Майборода – координатор Жіночої демократичної мережі в Україні, депутат Черкаської обласної ради III-VI скликань; Оксана Савчук – секретар Івано-Франківської міської ради; Юрій Стефанчук – виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України; Марія Бойко – начальник управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради; Наталія Чаплинська – голова Івано-Франківської обласної громадської організації Центр допомоги "Людина", директор БФ "ІНТЕГРО"; Юлія Гвоздович – депутат Львівської міської ради, голова ГО "Батьки в дії" та інші.

Основною метою конференції стало напрацювання механізмів сприяння розвитку жіночого потенціалу в суспільно-політичному житті, а саме: сприяння гендерної рівності та відстоювання інтересів жінок в політичних структурах, покращення статусу жінки у суспільстві, забезпечення можливостей для зростання і розвитку жіночої свідомості. Також жінки-депутати зустрілись, щоб об’єднатись довкола проблем, які турбують їхні громади.

Як зазначає секретар Івано-Франківської міської ради Оксана Савчук, зараз реалізовується ініціативи створення Всеукраїнської громадської організації "Жіночий вибір", яка повинна стати ключовою платформою для забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у політичному житті нашої держави.

"Сьогодні до Івано-Франківська на наше запрошення приїхала численна кількість активних жінок, які є лідерами у своїх середовищах та громадах. Ця зустріч допоможе нам не тільки отримати повноцінну та експертну інформацію про наші права та можливості у нашій громадській діяльності, але також і дозволить налагодити контакти для подальшої співпраці. Місто Івано-Франківськ стало першим обласним центром, який приймає у себе таких гостей. Вже незабаром такі конференції відбудуться у Харкові, Дніпрі та Маріуполі. Нам є що показати гостям, адже сьогодні у новій команді міської влади левову частку займають саме активні лідери-жінки", – зазначила Оксана Савчук.

За підсумком роботи конференції її учасники прийняли ряд резолюцій щодо питань гендерної політики, захисту прав дітей, профілактики дитячого цукрового діабету. Також поділились кращими практиками психологічної реабілітації учасників АТО та їх родин, зачепили питання освіти та розвитку дитячої інфраструктури, зокрема електронних серверів. Учасниками напрацьовано ряд типових проектів місцевих рад, які допоможуть забезпечити рівні права та можливості жінок і чоловіків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: