fbpx

У Палаці Потоцьких відкрили інтерактивний музей МІФ. ФОТО

Стиль життя 15:58, 03.05, 2019

Інтерактивний проект "Музей Івано-Франківська", скорочено МІФ, відкрили на три дні у Палаці Потоцьких.

Презентація "Музею Івано-Франківська" є частиною святкування Дня міста – його 367-ї річниці, пише Sotka.

Ініціаторка музею Марія Козакевич розповідає, що, створюючи цей проект у такому символічному місці як Палац Потоцьких, намагалися не тільки зібрати цікаві експонати, які давали би уявлення про Франківськ – Станиславів, а й відійти від "совкового" уявлення про музеї.

"Хотіли змінити традиційне сприйняття музею як тихого академічного простору, де всі експонати замуровані під скло і треба читати таблички. Ми придумали цікаві інтерактивні речі, які би зачепили в першу чергу молодих людей. Все, що є у нашому музеї, можна брати в руки, роздивлятися, вивчати, приміряти. Хочеться, щоби цей простір був наповнений емоціями, запитаннями, щоби в ньому звучав дитячий сміх. Щоби під час взаємодії з експонатами діти і дорослі могли дізнаватися цікаве про історію міста та його архітектуру. На цей час ми "освоїли" 9 кімнат. Могли більше. Маємо бажання знайти більше приміщення і більш і ґрунтовно розповісти про найважливіші моменти з життя Франківська", – розповіла Марія.

Експонати МІФу зібрані з усього міста. "Деякі з них ми врятували від смітників. Збирали по під’їздах – їх готувалися винести. От те старовинне дзеркало в передпокої мало бути розібране – спалене і розбите. Ми його випросили", – відкриває "кухню" організаторка незвичайного музею.

Проект "Музей Івано-Франківська" можна побачити і відчути впродовж трьох днів. Його організатори ведуть перемовини з мерією та координаторами проектів у Палаці Потоцьких, щоби продовжити життя МІФу – принаймні до осені.

Більше дізнатися про кімнати музею можна за посиланням >>.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: