fbpx

У Франківську відкриють відділення "Альянс Франсез" та вдруге проведуть фестиваль "Французька весна"

Суспільство 10:12, 14.03, 2018

Івано-Франківщина поглиблює міжнародні зв'язки з Францією, а в обласному центрі збираються відкрити відділення "Альянс Франсез".

Про створення в Івано-Франківську відділення організації "Альянс Франсез" йшлося сьогодні на зустрічі заступника голови ОДА Ігоря Пасічняка з директором Французького інституту, радником Посольства Франції в Україні з питань культури та співробітництва Анн Дюрюфле.

За словами Пасічняка, співпраця з Францією розпочалася близько року тому, коли до Івано-Франківська завітала посол Франції Ізабель ДюмонПісля візиту у місті вдалося провести перший фестиваль "Французька весна". Це стало першим кроком до створення відділу організації "Альянс Франсез".

Анн Дюрюфле розповіла, що раніше працювала у французькому посольстві в Україні чотири роки. В Україні раніше було 10 відділень "Альянс Франсез", але кілька з них, які були розташовані на окупованих територіях, закрилися, і їх залишилося шість.

"В Івано-Франківську є всі умови, позитивна енергія і воля відкрити французьке представництво. Така присутність Франції вам здається важливою. І я теж вважаю, що це важливо. "Альянс Франсез" – це місце, де можна вивчати французьку мову, тут буде бібліотека, де буде накопичена інформація про Францію, тут можна знайти можливості співпраці з університетами. Це місце відкрите не лише для співпраці з Францією, а й цілим світом",  сказала Дюрюфле.

Анн Дюрюфле зазначила, що співпраця Посольства Франції з Івано-Франківськом розвивається швидкими темпами. Відділення в Івано-Франківську стане одним із 600 представництв у всьому світі. 

"Ми дійсно зацікавлені в тому, щоб співпраця Івано-Франківщини з Посольством і Францією була якомога тіснішою, тому що Франція  це визнаний лідер європейської демократії і світової культури. Цей досвід для нас буде дуже цінним. Я переконаний, що у наших мешканців буде велика зацікавленість у тому, що майбутній "Альянс Франсез" добре розвивався",  зазначив Пасічняк.

Представник "Альянс Франсез" в Україні Сергій Єрьомін зазначив, що співпраця буде у галузях культури та освіти, але також відділення матиме на місці представницьку функцію Франції.

Ігор Пасічняк анонсував, що 14 квітня в Івано-Франківську вдруге відбудеться "Французька весна", програму якої оголосять пізніше. 26 квітня буде закриття фестивалю за участю посла Франції.

Довідково:

Культурні центри, мовні школи, екзаменаційні центри DELF, DALF та центри з тестування TEF та TEFaq – "Альянс Франсез" в Україні пропонують увесь спектр культурних заходів, присвячених французькій мові та франкомовній культурі, які проводяться у співпраці з Французьким інститутом в Україні.

Вивчення французької в "Альянс Франсез" – це можливість працювати під керівництвом викладачів, які пройшли спеціальну підготовку з викладання французької мови як іноземної, зареєструватися у Європейській базі з викладання мов (CECRL), користуватися навчальними матеріалами на основі комунікативного та дійового підходів, вивчати мову за допомогою найсучасніших методик та з використанням інтерактивних сенсорних екранів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: