fbpx

У Франківську відновлять свято ікони Матері Божої Ласкавої Станиславівської

Культура 18:02, 17.10, 2017

20 - 22 жовтня в Івано-Франківську відбудеться урочисте відновлення свята на честь ікони Матері Божої Ласкавої Станиславівської, яке відзначалося у місті з 1777 року.

З цієї нагоди у храмі Святого Івана Хрестителя, де зараз знаходиться чудотворна ікона Матері Божої Ласкавої Станиславівської, пройде відпуст. Про це інформує Івано-Франківська архиєпархія УГКЦ. 

"Це свято було засноване Папою Пієм VI як відпуст Ікони Матері Божої. Через сто років, у 1870 році, цей відпуст Папою Пієм ІХ був розширений на три дні. Свято перестало відзначатися у радянські часи. Папа Франциск у 2016 році надав храму Святого Івана Хрестителя на вул. Микитинецькій новий відпустовий декрет, яким відновив давнє святкування цього свята", – розповідає настоятель храму отець Володимир Вінтонів.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск, відгукнувшись на прохання митрополита Володимира Війтишина, надав Чудотворній іконі Матері Божої Ласкавої, яка знаходиться у храмі св. Йоана Хрестителя на вул. Микитинецькій, привілей повного відпусту.

Отож 22 жовтня архієпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин з нагоди цього свята звершить у храмі Літургію, яка стане центром урочистостей з нагоди свята на честь Чудотворної ікони Матері Божої Ласкавої Станиславівської.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: