fbpx

У Франківську відзначення Дня рятівника розпочалось з панахиди за загиблими пожежниками. ФОТО

Суспільство 09:50, 17.09, 2018

Сьогодні, 17 вересня, в Україні відзначається День рятівника. З цієї нагоди в Івано-Франківську пройде ряд урочистих подій.

Сьогодні на базі Управління ДСНС в Івано-Франківській області відбулася панахида за загиблими пожежниками. Вшанувати пам'ять колег прийшли ветерани та колишні колеги загиблих.

"Вони були воїнами і боролись, щоб спасти інших. Коли людина віддає своє життя за інших, то вона не задумується над цим. Зараз вони споглядають за нами і вашою службою з небес", – сказав під час панахиди отець. 

За останні 25 років на службі загинули п'ятеро пожежників. 

Загалом в Управлінні ДСНС в Івано-Франківській області працює 1870 осіб.

О 10:30 відбудеться святкове богослужіння в Івано-Франківському архікатедральному соборі Святого Воскресіння на майдані Шептицького.

Об 11:00 – проходження урочистим маршем по вул. Незалежності – вул. Вагилевича – вул. Грушевського. Після цього на площі перед будівлею Івано-Франківської ОДА відбудуться урочисті заходи. 

О 13:00 рятувальники проведуть громадську акцію "Запобігти.Врятувати.Допомогти".

В межах Всеукраїнської акції "Герой-рятувальник року" нагородять двох юнаків  Назара Макогона та Олега Гавриліва, які врятували з вогню чоловіка. 

1

КУРС писав, що у Старому Лисці двоє молодих хлопців винесли з палаючого будинку господаря.

Хлопці проходили повз будинок, з даху якого вже пробивалося полум’я, і не вагаючись кинулися досередини. 64-річний господар спав, не підозрюючи про смертельну загрозу. Своїм рятівникам він завдячує життям.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: