fbpx

У Франківську відзначили День захисника України ходою ветеранів, панахидою та фестивалем патріотичної пісні. ФОТО

Суспільство 16:29, 14.10, 2018

З нагоди Дня захисника України в Івано-Франківську відбулася традиційна хода ветеранів визвольних змагань та нинішніх військовослужбовців.

До урочистих заходів також долучились представники громадських організацій, влади та мешканці міста.

Хода стартувала з вулиці Лепкого, де є офіс Братства ОУН-УПА Карпатського краю й інших патріотичних організацій. Учасники пройшли вулицями Незалежності – Бандери до Меморіального скверу, де священнослужителі відправили панахиду за всіма захисниками України.

З Меморіального скверу урочиста хода продовжилась по вул. Мельника, Незалежності до Вічевого майдану, де відбувся молебень до Пресвятої Богородиці. 

Далі стартував Фестиваль патріотичної пісні.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків привітав зі святом у соцмережі facebook.

"Сьогодні важливий для всіх українців день – він був святом для українців в усі епохи. Спершу козаки дякували в цей день за те, що змогли повернутися на Січ живими. Тоді їхню традицію перейняли новітні формації, такі як Українська повстанська армія. В наші дні 14 жовтня ми вшановуємо всіх захисників нашої України. Колись ми мріяли, щоб цей день був державним святом, і тепер домоглись цього. Тоді, в 2014, багато добровольців з усіх куточків країни пішли захищати нашу державу. Як не прикро, війна й досі там. А ми далі підтримуємо та дякуємо тим, хто береже наше мирне небо там, на Сході. Також з нагоди свята нагородив наших вояків почесними нагородами міської ради", – йдеться у повідомленні мера.

Як писав КУРС, сьогодні на Вічевому майдані в Івано-Франківську вихованці Прикарпатського військово-спортивного ліцею урочисто склали присягу. А на площі біля пам'ятника Івану Франку розгорнули виставку військової техніки.

Нагадаємо, 14 жовтня 2018 року набрали чинності зміни до деяких законів України щодо вітання "Слава Україні! – Героям слава!"

Фото зі сторінки Руслана Марцінківа

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: