fbpx

У Франківську відбулася незвичайна хода: вулицями пройшли люди в чорному з парасольками. ФОТО

Суспільство 15:58, 18.10, 2018

Сьогодні кілька десятків франківців у темному одязі з парасольками пройшлися центральними вулицями міста, щоб привернути увагу громадськості до проблеми торгівлі людьми.

"Організовуємо інформаційну акцію. З волонтерами пройдемося вулицями міста, аби заявити, що ми проти рабства, проти торгівлі людьми. Ми хочемо донести людям інформацію, як не стати жертвою торгівлі", – сказала одна з організаторок акції Людмила.

Найпоширенішою в Україні є трудова експлуатація, на другому місці сексуальна.

З початку року в Івано-Франківській області від торгівлі людьми постраждали 27 осіб, 18 з них отримали статус потерпілих від торгівлі людьми. Особи, які отримали такий статус, отримують матеріальну допомогу від держави.

"Важливо проводити такі інформаційні акції щодня. Потрібно надавати інформацію, як безпечно виїжджати за кордон не тільки на роботу, але й на навчання, відпочинок. Ми вважаємо, що, об’єднавши зусилля поліції, соціальних працівників, освітян, зможемо донести інформацію жителям нашої області про ризики і як себе захистити", – сказала виконавчий директор БФ "Карітас" Наталія Козакевич.

На Прикарпатті БФ "Карітас" опікується 16 особами, які постраждали від торгівлі людьми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: