fbpx

У Франківську власники "євроблях" пікетують митницю, поліцію і ДФС. ФОТО

Суспільство 11:31, 16.11, 2017

Учасники пікету вимагають від працівників митниці та правоохоронних органів припинити незаконний тиск і переслідування власників авто на іноземній реєстрації, а також доступного розмитнення авто і законного користування такими машинами в Україні.

На акцію, організовану ГО “АвтоЄвроСила”, зібралися кілька десятків власників автомобілів на іноземній реєстрації.

Вони застерігають працівників митниці і поліції від порушення законів та заявляють, що уже навчилися захищатися.

“Ми на сьогодні вже навчилися захищатися від держави, “АвтоЄвроСила” на сьогодні – це сила”, – сказав голова ГО Олег ЯрошевичЗа словами Ярошевича, є десятки прикладів судів, де ДФС і поліція перевищують повноваження.  
 
1
Він звертає увагу, що під час проходження митниці автомобілі на іноземній реєстрації протизаконно зупиняють.
До пікетувальників вийшов в.о. начальника Івано-Франківської митниці ДФС Олег Карпович та запросив ініціативну групу на переговори.
Учасники акції поцікавилися у митника, чи отримували вказівки з ДФС збирати базу даних разом із поліцією. Карпович відповів, що жодних вказівок не отримував. Учасники пікету також запропонували створити ініціативну групу з представників “АвтоЄвроСили”, митників і юристів, щоб донести вимоги до вищого керівництва державних органів.
“Наша вимога – розробити такий закон, який задовольнить державу, зробить прозорим і зрозумілим та доступним механізм узаконення авто”,  сказав Олег Ярошевич.
Після переговорів активісти зареєстрували у митниці звернення з вимогами.
2
На час акції працівники патрульної поліції тимчасово обмежили рух по вулиці Короля Данила на ділянці від Вороного до перехрестя з Гурика.
Після заявлення вимог працівникам митниці учасники акції колоною вирушили до обласного управління Нацполіції. Після цього обіцяють заїхати до обласної податкової та Івано-Франківської ОДА. По маршруту їх супроводжують екіпажі патрульної поліції. 
Речник патрульної поліції Івано-Франківська Микола Гурак запевнив, що на території Івано-Франківської області власників автомобілів на іноземній реєстрації поліція не переслідує.

Нагадаємо, 6 вересня власники кількох десятків машин з іноземною реєстрацією влаштували пікет під Івано-Франківською обласною адміністрацією. Вони підтримали столичну акцію протесту за доступне розмитнення кожному українцю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: