fbpx

У Франківську волонтери нагодували безхатьків, які не хочуть працювати. ФОТО

Суспільство 19:43, 24.07, 2017

На площі Шептицького в Івано-Франківську волонтери влаштували благодійний обід для безхатьків.

Волонтер "Громадської ініціативи Галичини" Андрій Саган каже, що за допомогою соцмереж зібрав кошти на придбання посуду для акції. Перші внески витратив на купівлю термоса. Решту йде на продукти, коли дівчата-волонтери готують обіди. Але здебільшого роблять це власним коштом.

Благодійні обіди проводяться щопонеділка о 18-й годині на площі Шептицького біля Музею мистецтв Прикарпаття.

Пообідати прийшло близько двох десятків осіб, серед яких були жіночки пенсійного віку, підпилі чоловіки, а також люди працездатного віку і досить охайного вигляду.

1

Безхатьку Герману зараз 55 років. Він працював тренером-методистом з військово-прикладних видів спорту до 1986 року. Далі відправився на передчасну пенсію з довічною другою групою інвалідності. У 2002 році у нього забрали дім, який він успадкував. Щоправда, як це сталося, пояснити чоловік не може. З того часу він і живе на вулиці. Каже, що через страх втрати пенсії роботу не шукав. Останній раз Герман отримав від держави 1347 гривень. Чоловік ухиляється від відповіді на запитання, чому не ризикнув знайти роботу, яка б дозволила заробляти більше на життя.

2

Інші безхатьки працездатного віку кажуть, що чекають на пенсію, хоч декому до неї ще 20 років. Шукати роботу для них немає сенсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: