fbpx

У Франківську вручили премії імені Володимира Полєка

Суспільство 17:56, 17.12, 2015

Сьогодні в приміщенні музею мистецтв Прикарпаття відбулося урочисте щорічне вручення премії у галузі краєзнавства імені Володимира Полєка – відомого громадського діяча, науковця та літературознавця.

Премія впродовж кількох років присуджується дослідникам Івано-Франківщини, які займаються науковим і всебічним вивченням нашого краю, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
 

Цьогоріч почесні знаки та дипломи отримали Василь Бабій – письменник, член Національної спілки краєзнавців України, Микола Кугутяк – доктор історичних наук, заслужений діяч науки і техніки України та Богдан Купчинський – історик, член Національної спілки краєзнавців України.

"Премія імені Володимира Полєка –  добрий імпульс задля розвитку краєзнавчого руху на Прикарпатті,  підкреслив начальник управління культури, релігії та національностей облдержадміністрації Володимир Федорак. – Вона стимулюватиме дослідників у галузі історії, краєзнавства, етнографії, музейної справи до нових творчих пошуків".

За словами одного з лауреатів премії  Богдана Купчинського, його краєзнавча справа розпочалася близько 30 років тому. Серед напрацювань дослідника такі праці, як "Тишківці" та "Історія Вікна".

"Дуже приємно, що вдалося отримати нагороду імені свого наставника у студентські роки  Володимира Полєка,  зізнався лауреат обласної премії. – Таке визнання зобов’язує нас досліджувати історію Прикарпаття". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: