fbpx

У Франківську вшанували 30-ту річницю виведення військ з Афганістану. ФОТО

Суспільство 16:15, 15.02, 2019

Панахидою та народним вічем в Івано-Франківську відзначили 30-ту річницю виведення військ з Афганістану.

Традиційно учасники війни, їхні родичі, представники громадськості зібрались біля пам’ятника воїнам-афганцям, що у парку на вул. Військових Ветеранів.

Зараз в Івано-Франківську налічується 1080 учасників бойових дій в Афганістані, 114 з них – особи з інвалідністю внаслідок війни. І лише в нашому місті 11 родин так і не дочекались своїх найдорожчих з фронту на Близькому Сході. Усі сім’ї загиблих воїнів-афганців отримують щомісячну матеріальну допомогу з міського бюджету в розмірі прожиткового мінімуму. Таку ж, як і родини загиблих Героїв сучасної україно-російської війни. На сьогодні це 1921 грн, інформує прес-служба міського голови Руслана Марцінківа.

Крім того, місто гарантує пільги на оплату комунальних послуг 11 сім’ям загиблих в Афганістані – 50% на особу (+ 50% компенсує держбюджет).

"30 років минуло, але того, хто пройшов війну, сумні спогади не минають. Хтось в далекому Афганістані втратив своїх друзів, побратимів, хтось дітей, чоловіків, батьків… Ми не можемо про це забути. І сьогодні прийшли вшанувати пам’ять світлих людей. Хочу низько вклонитись родинам загиблих, усім воїнам-афганцям. Місто до 30-ї річниці допоможе з організацією зустрічей зі школярами та молоддю, щоб розповісти про Героїв тієї війни. Вічна їм пам’ять!" – виступив на вічі міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: