fbpx

У Франківську вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. ФОТО

Суспільство 13:25, 14.12, 2018

Сьогодні, 14 грудня, біля пам’ятника "І мертвим, і живим, і ненародженим чорнобильцям Прикарпаття" франківці вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

На віче були присутні франківці, учасники ліквідації наслідків аварії, представники влади та духовенства. Священики відправили панахиду за загиблими ліквідаторами аварії. Після цього до пам'ятника поставили квіти.

"Стає менше тих, хто може сюди прийти, щоб висловити вдячність і шану цій жертві великій. Стає менше тих, кому треба адресуваи цю вдячність. Але єдине, що точно росте і збільшується, – це ціна цієї жертви, бо це тисячі і сотні тисяч врятованих життів",  сказав під час свого виступу заступник міського голови Івано-Франківська Олександр Левицький.

Довідково:

14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Указ N 945/2006 про установу цієї пам’ятної дати підписаний Президентом 10 листопада 2006 року.

30 листопада 1986 року було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, а 14 грудня в газеті "Правда" надруковано повідомлення про те, що держкомісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: