fbpx

У Франківську встановлять пам'ятник Народному вчителю. ФОТО

Суспільство 18:23, 08.10, 2018

Пам'ятник встановлять у новому сквері, який облаштовують на розі вулиць Франка – Петрушевича в Івано-Франківську.

Наразі тривають роботи з облаштування відпочинкової зони. Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на сторінці у соцмережі

"Територія була занедбана, і люди неодноразово звертались з проханням провести тут хоч якийсь благоустрій. Серед них і дирекція Івано-Франківського природничо-математичного ліцею, який знаходиться поблизу", – йдеться у повідомленні мера.

Окрім звичних доріжок, освітлення, вуличних меблів та озеленення, окрасою скверу має стати пам’ятник Народному вчителю. Реалізують задум калушанина Ігоря Семака в бронзі, висотою понад 2 метри. Франківські пам'ятники Андрію Мельнику, Опанасу Заливасі, Королю Данилу та Євгену Коновальцю також є втіленням ідей цього автора, зазначають у прес-службі МВК.

"Я вважаю дуже влучними задуми, коли ми облаштовуємо хоч і невеликі, проте тематичні скверики. Такою буде відпочинкова зона на розі Франка – Петрушевича. Ця територія була в занедбаному стані, тому цілком логічно на її місці було створити затишний сквер", – зазначає Руслан Марцінків.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: