fbpx

У Франківську встановили пам'ятник голові Проводу українських націоналістів Андрію Мельнику. ФОТО

Суспільство 09:53, 18.12, 2017

В Івано-Франківську відкрили пам'ятник соратнику Євгена Коновальця Андрію Мельнику. Постамент українському патріоту встановили на розі вулиць Мельника – Сахарова.

На урочисте відкриття завітали ветерани УПА та Дивізії Галичина, а також Почесний громадянин Михайло Мулик, інформує прес-служба МВК.
 
Міський голова Руслан Марцінків назвав цю подію знаковою для міста, адже пам'ятника голові Проводу українських націоналістів немає в жодному обласному центрі.
"Саме наше місто показує приклад пам'яті нашим справжнім героям. Пам’ятник символічно встановлено на розі вулиць Мельника – Сахорова, поблизу вулиць Коновальця та Шухевича. Усі центральні вулиці нашого міста названі іменами наших героїв. Івано-Франківськ є патріотичною та християнською столицею України. Цей пам'ятник, як і постамент Шухевичу, закликає нас боротись за нашу державу, за її волю. Вклоняюся перед людьми, які прийшли сьогодні на відкриття – Почесний громадян Михайло Мулик, ветерани УПА та Дивізії Галичина. Тільки коли ми об’єднані, можемо перевернути світ. Полковник Мельник вчить нас важливої речі – необхідно зробити націю єдиною перед загрозою московської навали. Нація і держава вище партійних ідей, армія та військо є найважливішими", – наголосив Марцінків.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: