fbpx

У Франківську смітники "вбрали" у сучасний павільйон. ФОТО

Суспільство 06:41, 20.10, 2015

У понеділок, 19 жовтня, на початку вулиці Вовчинецької, поруч із зупинкою маршруток, відкрили оновлений контейнерний майданчик для сміття.

"Це одна з найпроблемніших ділянок в Івано-Франківську, люди стоять фактично біля смітника, адже поруч зупинка, – каже Михайло Смушак, директор департаменту комунального господарства міста. – Плануємо облаштувати тут огорожу. Ми повинні вчитися жити цивілізовано, а викинути сміття поруч із таким контейнером совість не дозволить".

"Ми хочемо показати, що смітники можуть бути елементом ландшафту, благоустрою. Раніше це був типовий для Франківська майданчик. Зараз ми його "одягнули" у павільйон. Зверху смітники захищені від погодних умов, збоку є віконця, куди люди кидатимуть сміття", – пояснив директор будівельної компанії, яка встановила павільйон, інформує Репортер.

За його словами, лише працівники, які вивозитимуть сміття, матимуть доступ до контейнерів. "Люди просто не зможуть щось витягти звідти. Великий плюс ще й у тому, що вітер не буде розносити сміття", – додає він.

Один контейнер коштує 7-10 тис. грн.

Позаду смітників посадили дерева, поклали бруківку. Ідею запозичили у європейців. У Німеччині, наприклад, всюди такі сміттєві контейнери. Павільйон привезли розібраним, на місці зібрали та підлаштували під потреби франківців.

Схожий майданчик у Франківську є також на вулиці Вовчинецькій, 219.

Фірма обіцяє встановлювати такі павільйони на кожному об’єкті свого будівництва. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: