fbpx

У Франківську виготовляють проводку до нового автомобіля "Skoda Scala"

Суспільство 09:45, 29.11, 2018

Чеський автовиробник до останнього тримав у секреті те, що збирається випустити на ринок абсолютно нову модель автомобіля. Він підтримував чутки про те, що працює над оновленням Škoda Rapid, проте у жовтні все ж розкрив таємницю.

"Це був такий маркетинговий хід – до останнього моменту тримати в таємниці намір випустити на ринок нову модель",  розповідає начальник виробництва державного підприємства ВО "Карпати" Володимир Герило.

Новий компактний хетчбек Škoda отримав ім’я Scala. Відзначається, що назва походить від латинського слова "сходи" і символізує крок вперед для чеського автовиробника в компактному сегменті. Крім того, Scala стане першим європейським серійним автомобілем компанії, де замість логотипу на кришці багажника розміститься назва бренду, інформує прес-служба ВО "Карпати".

"З Škoda Scala ми відкриваємо нову главу в історії компактних автомобілів. Це абсолютно нова модель, яка задасть стандарти в своєму класі в усьому, що стосується технологій, безпеки і дизайну. Ми впевнені, що Scala дозволить нам заново поглянути на автомобілі сегмента А", – йдеться в повідомленні Škoda.

Повідомляється також, що хетчбек отримає моторну гамму з п'яти турбованих силових агрегатів потужністю від 90 л. с. (66 кВт) до 150 л. с. (110 кВт), вони працюють не тільки на бензині і дизпаливі, але і на зрідженому природному газі. Крім того, виробник обіцяє майбутнім покупцям машини наявність у ній нових онлайн-сервісів Škoda Connect, які забезпечать мережеву взаємодію між водієм, автомобілем і оточенням.

Очікується, що на початку наступного року новий автомобіль буде офіційно представлений, а влітку уже надійде у широкий продаж.

"На нашому підприємстві виготовлятимуть основний джгут і всі малі джгути для автомобіля. Тільки в Івано-Франківську на ВО "Карпати" складатимуть ці джгути для нової моделі Škoda",  розповідає Володимир Герило.

На заводі у жовтні стартувало виробництво джгутів для Škoda Scala. Окрім того, у листопаді ВО "Карпати" відвідали представники компанії Škoda, щоби на місці побачити, як налагоджено процес виробництва для нової моделі авто, та провели свій аудит.

"Вони перевіряли обладнання, процес виробництва, переміряли готовий виріб і не знайшли жодних відхилень. Представники компанії дали "зелене світло" на старт серійного виробництва",  розповідає Володимир Герило.

За його словами, підприємство очікує отримати замовлення на дві тисячі комплектів джгутів уже до кінця року.

Наразі на новому проекті працює понад 250 працівників, проте оскільки проект розвивається і обсяги виробництва зростатимуть, є потреба у нових працівниках. Очікується, що до літа наступного року на виробництві складових для Škoda Scala працюватиме 1,5 тис. осіб.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: