fbpx

У Франківську викладачі медуніверситету виграли футбольний матч у священиків. ФОТО

Спорт 19:48, 01.12, 2017

У четвер, 30 листопада, в спортзалі кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання відбувся незвичний матч з міні-футболу. Збірна викладачів Івано-Франківського національного медичного університету зустрічалась з командою священиків Івано-Франківської архієпархії Української греко-католицької церкви.

Викладачам ІФНМУ протистояли священики з Івано-Франківська, а також кількох районів Прикарпаття. За два тайми по 20 хвилин глядачі стали свідками справжньої гольової феєрії. Фінальний рахунок на табло зафіксував перемогу команди ІФНМУ з рахунком 7:6, інформує прес-служба ІФНМУ.

"Ми давно отримали запрошення від університету, і ось зараз нарешті вдалося провести цей матч, – говорить референт у справах спорту Івано-Франківської арієпархії УГКЦ отець Микола Крушец.  Хочу відзначити чудові умови спорткомплексу університету, ми дійсно приємно вражені. Спортом ми займаємося перш за все для себе, але так само в нас традиційно відбувається внутрішній чемпіонат з міні-футболу між священиками наших єпархій. Минулого року турнір відбувався у Винниках на Львівщині, де наша архієпархія здобула перше місце. Цього року змагання відбулися в нас, і ми посіли друге місце. А ще на Прикарпатті відбувається традиційний турнір з міні-футболу на Кубок Івано-Франківської архієпархії імені блаженного Хомишина, в якому беруть участь представники мирянських спільнот, парафії, молодіжні організації тощо".

Най кращим бомбардиром у складі університетської команди став ректор університету, професор Микола Рожко. Він без замін провів на майданчику всі 40 хвилин і записав на свій рахунок чотири голи. Два голи забив доцент Володимир Левко, ще один  асистент Роман Олійник.

"Сьогодні відбувся дуже символічний матч, грали люди, які лікують душу,  святі отці, і ми, люди, які лікують тіло,  говорить Микола Рожко.  Ми сьогодні всім показали, що можна проводити такі чудові товариські зустрічі, пропагувати здоровий спосіб життя. На матчі були наші студенти, ветерани університету, і вони побачили, що спорт – це найкраще, що може об’єднати людей".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: