fbpx

У Франківську викрили підпільний цех з виробництва паливно-мастильних матеріалів. ФОТО

Суспільство 10:52, 31.10, 2015

Як з'ясували працівники управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Івано-Франківській області, незаконне виробництво з використанням відомих на ринку торгових марок налагодив 51-річний мешканець обласного центру.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці зафіксували, що незаконне виробництво франківець організував під прикриттям легальної підприємницької діяльності та залучив до нього також дружину та двох синів, пише КУРС з посиланням на прес-службу УМВС в Івано-Франківській області.

Всупереч Закону України"«Про охорону прав на знаки для товарів і послуг" фігурант організував виробництво різного роду хімічних сумішей для автомобілів. Зокрема, у підпільному цеху виготовляли у чималих об’ємах охолоджуючу рідину "Тосол", яку тут же розфасовували, використовуючи знак для товарів ПАТ "Шосткінського заводу хімічних реактивів". Фальсифікат, як встановлено, реалізовували через торговельну мережу як на території Івано-Франківщини, так і сусідніх областей.

Під час проведення обшуку в нежитловому приміщенні в місті Івано-Франківську міліціонери виявили підпільний цех з виробництва, а також склад із сировиною та розфасованими хімічними сумішами, на яких використовуються знаки для товарів зазначеного підприємства.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару). За такі дії передбачено покарання штрафом від десяти до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: