fbpx

У Франківську визначили переможця обласного турніру "Шкіряний м'яч"

Спорт 09:38, 22.05, 2016

20 травня в Івано-Франківську на міському центральному стадіоні "Рух" пройшли фінальні змагання IV обласного етапу Всеукраїнського турніру на призи клубу "Шкіряний м'яч" у старшій віковій групі серед дітей 2003 року народження.

У змаганнях взяли участь чотири шкільні команди області, які виявилися кращими за своїх суперників на попередніх етапах: ЗОШ №28 м. Івано-Франківськ, ЗОШ №1 м. Городенка, ЗОШ с. Голинь та Микуличинська ЗОШ м. Яремче, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської обласної федерації футболу.

Згідно з результатами жеребкування були визначені півфінальні пари, які в запеклому протистоянні між собою виявили фіналістів:

Голинська ЗОШ – Микуличинська ЗОШ – 2:1

Івано-Франківська ЗОШ №28 – Городенківська ЗОШ №1 – 4:1

За результатами поєдинків стадії 1/2 фіналу за 3-тє місце змагалися команди Микуличина та Городенки. Гра проходила з перемінним успіхом, але дещо гостріше діяли юнаки Городенківської ЗОШ №1, які в підсумку й здобули перемогу.

Городенківська ЗОШ №1 – Микуличинська ЗОШ – 3:2

У фіналі зійшлися гідні один одного суперники. Вперта й напружена боротьба проходила на кожному клаптику футбольного поля, і вболівальники, яких було чимало, стали свідками цікавого футбольного видовища. Основний час переможця не виявив. Серію пенальті влучніше пробили іванофранківці.

Івано-Франківська ЗОШ №28 – Голинська ЗОШ – 0:0 (пенальті – 5:3)

У перервах між матчами фінального турніру були визначені кращі у вправах з м’ячем:

  • Жонглювання м’ячем – Гладенький Роман (Голинська ЗОШ) – 279 ударів
  • Удари на дальність – Гладенький Роман (Голинська ЗОШ) – 37 метрів
  • Удари на точність – Микуляк Артем (Івано-Франківська ЗОШ №28) – 5 ударів

І місце з елементів техніки гри у футбол в обласних змаганнях з футболу на призи клубу "Шкіряний м’яч" посіла Івано-Франківська ЗОШ №28, ІІ місце у Голинської ЗОШ, ІІІ місце – Городенківської ЗОШ №1, IV – Микуличинської ЗОШ.

В урочистій церемонії нагородження лауреатів змагань узяли участь президент обласного оргкомітету "Шкіряний м’яч", заслужений тренер України Петро Іванович Кушлик, голова Івано-Франківської обласної федерації футболу Тарас Петрович Клим, заступник голови Івано-Франківської обласної федерації футболу Василь Андрійович Луцький та члени штабу обласного "Шкіряного м’яча".

Перше місце виборола команда Івано-Франківської ЗОШ №28, яка й буде представляти Івано-Франківську область на Всеукраїнських зональних змаганнях, що відбудуться в червні-липні 2016 року.

Переможцям і призерам турніру вручили кубки, медалі та грамоти. Також були названі кращими в номінаціях та відзначені індивідуальними призами:

  • Кращий воротар – Бобинець Андрій (Голинська ЗОШ)
  • Кращий захисник – Муханюк Назар (Микуличинська ЗОШ)
  • Кращий нападник – Бельбас Сергій (Івано-Франківська ЗОШ №28)
  • Кращий гравець – Семенюк Руслан (Городенківська ЗОШ)

Наприкінці церемонії нагородження юних футболістів очікував приємний сюрприз. Від президента обласного оргкомітету "Шкіряний м’яч" Петра Івановича Кушлика кращий бомбардир фінального обласного етапу Юрій Бельбас (Івано-Франківська ЗОШ №28 – 4 м'ячі) отримав спеціальний приз – офіційний футбольний м'яч Ліги Європи, а кращий футболіст фінального етапу Роман Гладенький (Голинська ЗОШ) – офіційний футбольний м’яч Ліги Чемпіонів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: