fbpx

У Франківську Ярослав Яновський показав "Ґанджубас". ФОТО

Культура 19:44, 07.03, 2018

У галереї "ЧЕЧ" в Івано-Франківську у супроводі гурту "Ґоґодзи Ґанські" митець Ярослав Яновський презентував виставку живопису та скульптури "Ґанджубас".

Як розповів сам автор, виставку "Ґанджубас" можна умовно розділити на три частини. Перша  міні-ретроспекція, де презентовано малярство з 1989 до 1999 років (часи бієнале "ІMПРЕZA"). Друга – скульптури та фото, поєднані з колажами, різних часів з початку 2000. Третя  живопис та скульптура сьогодні, під загальною назвою "Ґанджубас"  те, що неможливо зловити, а тільки відчути.

"Ґанджубас – це трава, яка росте і живе в Карпатах. Вона росте дуже високо, але якщо її знайти і зібрати, вона дуже помічна в усіх випадках життя. Це лікувальна травичка, відома ще як "золотий корінь". На ній роблять лікувальні, алкогольні настоянки", – пояснив Ярослав Яновський.

Митець зізнається, що абстрактні роботи 2017 року з’явилися завдяки цій травичці.

Представник ініціативної групи ГО ЦСМ Мирослав Яремак додав, що впродовж трьох тижнів, які триватиме експозиція, охочі зможуть за попередньою домовленістю взяти участь в екскурсіях з куратором чи самим автором. А також пообіцяв днями організувати перформенс "In Vino Veritas…" за участю Ярослава Яновського.

"В нього є потужне гуцульське коріння, і це можна побачити в роботах", – сказав про автора робіт Яремак.

ДОВІДКОВО:

1

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: