fbpx

У Франківську підлітки-актори показали драму про цькування

Суспільство 15:12, 03.06, 2018

2 червня відбулася прем’єра вистави учнів театрально-хореографічної школи "Акторко" під назвою "Між нами". Жанр – соціальна драма, адже тема булінгу – актуальна.

Авторка тексту драми – відома у місті творча особистість, волонтерка, блогерка та  багатодітна мама  Людмила Лінник. Режисер вистави – актор Євген Холодняк.

Близько 67% дітей в Україні щодня потерпає від булінгу, тобто від цькування однієї дитини іншою.  Найчастіше він проявляється в соціальних мережах та школі. Метою драми було виставлення даної проблеми на загальне обговорення, тому провідними темами також стали кохання та дружба.

Режисер вистави Євген Холодняк розповідає, що до прем’єри учні готувалися ще від грудня, а з авторкою  сценарію зустрічалися разів п’ять або шість для того, щоб вдало поєднати усі сюжетні лінії. У виставу, пише ГК, не ввійшло ще багато проблем сучасного підлітка.

"Хотілося б, щоб батьки більше звертали увагу на своїх дітей, цікавилися їхнім життям та успіхами в школі. Було неважко знайти спільну мову з учнями, адже їх дуже  хвилюють висвітлені проблеми", – зауважує Євген Холодняк.

Переглянути виставу можна буде ще 11 червня – на малій сцені Івано-Франківського облмуздрамтеатру.

Анастасія Стецькович, гурток журналістики МЦДЮТ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: