fbpx

У Франківську за проїзд у тролейбусах відтепер можна платити через смартфон. ФОТО

Суспільство 17:07, 29.03, 2017

Представники КП "Електроавтотранс" разом з представниками банку "Приват" репрезентували в Івано-Франківську нову систему безготівкової оплати квитків.

Система буде зручною для власників смартфонів.

"Мова йде про те, щоб дати можливість людям самим визначати, яким способом їм купувати квиток. Особливо молодь, яка має смартфони, зможе придбати квиток безготівково", – зазначає директор КП "Електроавтотранс" Віталій Голутяк.

В усіх тролейбусах комунального підприємства розмістили зображення з QR-кодом. Пасажир, коли зайде в тролейбус, має просканувати код смартфоном та за допомогою мобільного додатка "Privat24" оплатити проїзд. Електронний квиток потрібно буде показати водію або контролеру. На ньому буде вказана дата, час та номер тролейбуса. Віталій Голутяк попереджає, що контролери навчені і вміють відрізнити справжній електронний квиток від фотографії, щоб уникнути шахрайств.  

1

Наразі у такий спосіб можна оплатити як повну вартість проїзду – 2 грн, так і пільгову для студентів – 1 грн. В перспективі очікується, що пасажири зможуть купувати не лише разові квитки, а й на день, тиждень чи на місяць.

Представники банку "Приват" зазначають, що послуга впроваджується по всій Україні, але лише у Франківську електронні квитки мають власний дизайн. Вже згодом (до травня) безготівкову оплату проїзду можна буде здійснювати з будь-якої картки, яка введена в систему "Privat24". Комісія сплачуватися не буде.

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, наразі є достатньо проблем, пов’язаних із втіленням справжніх електронних квитків.

"Потрібно витратити достатньо велику суму коштів. Місто завжди буде думати, чи купити тролейбуси нові, чи потратити, наприклад, 18 мільйонів гривень на електронний квиток. Тому ми шукаємо дешевих способів і партнерів, щоб впровадити електронний квиток бодай в комунальному транспорті",  сказав Марцінків.

За тиждень, відколи зображення з QR-кодом з’явилися у тролейбусах, послугою скористалося близько сотні пасажирів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: