fbpx

У Франківську запрацює "Єдине вікно" з надання пільг учасникам АТО та членам їх сімей

Суспільство 15:35, 19.05, 2016

З 20 травня в департаменті соціальної політики запроваджують "Єдине вікно" з надання пільг на житлово-комунальні послуги учасникам АТО та членам їх сімей.

Окрім того, створено Міську програму соціального захисту членів сімей загиблих на 2016-2020 роки. Основними її засадами стануть принципи надання медичної, психологічної, матеріальної допомоги, пільг на житлово-комунальні послуги, соціальний супровід родин загиблих, інформує прес-служба МВК.

Також відповідальними підрозділами МВК підготовано покрокові механізми, так звані "дорожні карти", інформування учасників АТО та сімей загиблих стосовно актуальних питань. Серед таких – постановка на квартирну та земельну чергу, шляхи отримання житла чи ділянки, працевлаштування. До останнього варто додати, що Івано-Франківська міська рада уклала договір з ІФНТУНГ, згідно з яким учасники АТО проходять безкоштовні курси іноземних мов та навчаються програмуванню.

У МВК повідомляють, що диспансерним спостереженням в поліклінічних закладах міста охоплено 273 демобілізованих учасників АТО, з них 145 потребують медичної, 52 фізичної, 208 психологічної реабілітації.

В стаціонарних закладах міста проліковано 148 учасників антитерористичної операції, з них 29 прооперовано. Видано довідки на санаторно-курортне лікування 82 учасникам АТО, з них 43 пройшли санаторно-курортне лікування.

Для забезпечення медичним обслуговуванням учасників АТО в усіх територіальних поліклініках міста працює "єдине вікно" для позачергового обслуговування учасників антитерористичної операції. Розроблений "Клінічний маршрут пацієнта-учасника АТО, демобілізованого військовослужбовця".

Відповідно до розпоряджень міського голови з коштів міського бюджету 20 родинам загиблих (померлих) учасників АТО виділено одноразову грошову допомогу в розмірі 100 000 грн кожній сім’ї  на загальну суму 2 млн 000 тис. грн (в т. ч. 6 в 2016 році).

Відповідно до протоколів засідань Координаційного комітету допомоги учасникам АТО надано матеріальну допомогу 1330 учасникам АТО чи членам їх сімей (в т. ч. 71 пораненому) на загальну суму 1 млн 746 тис. грн.

Протягом  2016 року надано матеріальні допомоги 221  учаснику (в т. ч. 71 пораненому) АТО чи членам їх сімей на загальну суму 971 тис. грн.

Для відшкодування витрат, пов’язаних з наданням пільг на оплату за житлово-комунальні послуги, учасникам АТО та членам їх сімей, членам сімей загиблих в АТО та учасникам бойових дій в міському бюджеті на 2016 рік затверджено 2180,0 тис. грн. Пільги надаються в розмірі:

-учасникам АТО та членам їх сімей – 100 відсотків в межах норм споживання;

-членам сімей загиблих в АТО- 50 відсотків (при умові, коли не надаються пільги з державного бюджету – 100 відсотків);

-учасникам бойових дій та членам їх сімей  25 відсотків.

Станом на травень 2016 року в загальноосвітніх навчальних закладах м. Івано-Франківська навчається 658 дітей, батьки яких беруть участь в антитерористичній операції (в т. ч. 9 дітей, батьки яких загинули в зоні проведення АТО), дошкільні навчальні заклади відвідує 211 дітей.

Відповідно до рішення сесії міської ради від 29.10.2015 року №1855-58 діти, батьки яких є учасниками АТО, забезпечені безкоштовним харчуванням. Діти цієї категорії знаходяться під постійним соціально-психологічним супроводом, залучаються до позашкільної, гурткової роботи, інтерактивних занять та тренінгів. Діти учасників АТО позачергово забезпечуються путівками у пришкільні та спортивні літні табори.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: