fbpx

У Франківську запрацював четвертий комунальний маршрут. ФОТО

Суспільство 10:59, 29.03, 2019

Сьогодні в Івано-Франківську стартував четвертий комунальний маршрут – №49 "АС-4 – Набережна".

Створений на основі раніше чинного маршруту, однак має покращення в схемі руху в двох напрямках: з міста в бік житлового масиву "Паркова алея" – с. Угорники – АС-4 і прилеглих соціальних закладів та зворотньо. Також завдяки новому сполученню громадський транспорт буде їхати вулицею Кармелюка, чого досі не було. За стартом маршруту спостерігали голови приміських сіл: Угорників – Любов Атаманчук та Микитинців – Михайло Сіщук. Вони, як ніхто, були зацікавлені в новому сполученні, адже воно охопить мешканців цих сіл, передає прес-служба міського голови Руслана Марцінківа.

"Давно думали відновити цей маршрут, бо були проблеми з транспортним сполученням вулиці Набережної. Крім того, цей мікрорайон (вул. Юності, АС-4, село Микитинці) стрімко розвивається, збільшується кількість населення. Я переконаний, що має бути альтернатива приватним перевізникам і комфортне сполучення. Зараз комунальне підприємство має в обслуговуванні аж 42 нові автобуси і 4 маршрути. Це великий здобуток всієї команди, яка працювала над цим. Ми стараємось, аби франківці оцінили переваги комунального транспорту. А це перш за все надійність, комфорт та соціальні гарантії", – розповів міський голова Руслан Марцінків.

У робочі дні на маршруті №49 працюватиме 6 великогабаритних автобусів (у пікові години), у вихідні та святкові дні – 4 машини. Схема та графіки руху доступні на сайті. Вартість проїзду незмінна для комунальних автобусів – 4 гривні.

Насамкінець він анонсував запуск п'ятого комунального маршруту. Його старт запланували на квітень, попередньо – до 15 квітня. Таким чином, кожен напрямок буде охоплений комунальним транспортом, передусім йдеться про сполучення з центральною частиною міста головних мікрорайонів. А в перспективі, переконаний Руслан Марцінків, такий комфортний транспорт має бути на усіх напрямках.

Після запуску 5-го комунального маршруту зі створенням нових автобусних сполучень КП "Електроавтотранс" робить перерву. Далі, підкреслив керівник ЕАТ Віталій Голутяк, концентруватимуть увагу на оновленні тролейбусного парку. Так, до кінця року готуються отримати 29 білоруських тролейбусів за угодою з ЄБРР. Також планують придбати ще понад 10 машин, що були у вжитку.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: