fbpx

У Франківську запровадять електронні закупівлі і зекономлять 10% міського бюджету

Економіка 07:51, 11.06, 2015

На пропозицію громадського активіста Тараса Случика управління торгівлі Івано-Франківського міськвиконкому розробляє проект рішення "Про порядок проведення електронних закупівель".

Про це повідомив у Фейсбук ініціатор новації Тарас Случик. Він подав звернення до міського голови Франківська з вимогою запровадити електронні закупівлі в Івано-Франківському МВК, відтак управління торгівлі взялося за розробку проекту рішення виконкому "Про порядок проведення електронних закупівель". 

"Це реальний практичний крок, яким можна запобігати корупції та, за оцінками фахівців, економити не менше 10% бюджету для закупівель щомісяця. Для цього кроку не потрібно чекати Постанови КМУ чи ухвалення Закону ВРУ. А ухвалити рішенням сесії ради чи виконавчого комітету", – відзначив франківський політолог, громадський активіст та експерт з питань міського самоврядування Тарас Случик.

За його словами, Івано-Франківська міська рада може стати або першою, або однією з перших в Україні місцевих рад, яка запровадить електронні закупівлі і в стакий спосіб зробить великий поступ у боротьбі з корупцією.

Текст проекту рішення оприлюднять вже наступного тижня, після чого проведуть громадські слухання або обговорення, а потім розглянуть проект і затвердять на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківська.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: