fbpx

У Франківську засудили водія, який п'яним тікав від патрульних і травмував полісмена

Суспільство 15:13, 02.12, 2017

Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі водія, який у стані алкогольного сп'яніння чинив опір патрульним поліцейським і, намагаючись втекти, травмував полісмена.

Які ідеться у вироку суду, вранці 28 серпня 2016 року екіпаж патрульної поліції на вулиці Угорницька в Івано-Франківську зупинив автомобіль "Nissan Місга", який порушив ПДР.

Під час перевірки документів патрульні запідозрили, що водій перебуває у стані алкогольного сп’яніння, та запропонували пройти освідчення на алкоголь, але той втік в автомобіль та заблокував двері.

Коли патрульні спробували відчинити дверцята та затримати порушника, водій завів машину і стрімко рушив з місця. Від цього патрульний, який намагався його затримати, втратив рівновагу та впав. Медики діагностували у полісмена садна голови, лівого передпліччя, обох кистей та колін.

У суді обвинувачений визнав свою вину. Пояснив, що керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і, щоб уникнути за це відповідальності, намагався втекти.

У вчиненому щиро розкаявся, просив суд звільнити від відбування покарання на підставі Закону України "Про амністію у 2016 році", оскільки має на утриманні трьох неповнолітніх дітей.

Суд визнав чоловіка винним в опорі та умисному заподіянні тілесних ушкоджень працівнику патрульної поліції і призначив два роки позбавлення волі.

Проте на підставі п. в ст. 1 Закону України "Про амністію у 2016 році" чоловіка звільнили від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: