fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Стиль життя
  • У Франківську гуляв семиметровий тиранозавр Діно: унікальний роботизований костюм створили місцеві майстри. ФОТО, ВІДЕО

У Франківську гуляв семиметровий тиранозавр Діно: унікальний роботизований костюм створили місцеві майстри. ФОТО, ВІДЕО

Стиль життя 18:37, 08.06, 2018

Сьогодні на вулиці Коновальця в Івано-Франківську був помічений королівський тиранозавр. Дружній до людей, він охоче фотографувався з перехожими та навіть трохи гарчав. А проїжджаючі повз водії збавляли швидкість, аби пересвідчитись, що по тротуару розгулює справжній Т-Rex.

Тиранозавра Діно створило подружжя Павла та Анни Оголь. Пара стала відомою за створення унікальних костюмів трансформерів, про які КУРС писав раніше.

Та цього разу до розробки долучилася експертка з динозаврів Ірина. Жінка за півтора місяця передивилася велику кількість фільмів та передач про динозаврів і знає про їхню будову та вигляд усе.

1

"Динозаври – це, як і роботи,  вічна тема. Це ще з нашого дитинства, і навіть з дитинства батьків",  каже Анна.

У лютому цього року команда взялася за створення костюма динозавра. На розробку моделі пішло понад три місяці.

Кілька років тому Павло розробив костюм динозавра-робота, однак мрія зробити найбільший костюм реалістичного тиранозавра залишилася до цього часу. Довжина Діно – 7 метрів, висота – від 2,20 до 3,30 м, в залежності від положення корпусу.

2

Від носа до кінчика хвоста – 7 м

"Найбільший динозавр, рештки якого знайшли, був 12 метрів. Він прожив 28-30 років. Оскільки вони рідко доживали до такого віку, то в середньому вони й досягали приблизно 6-7 метрів",  ділиться Анна.

Розробники жартують, що 20 хвилин у цьому костюмі прирівнюється до повноцінного заняття фітнесом, адже вага його – 50 кг. Динозавр зроблений з алюмінієвого каркаса та поролону. Всередині є вентилятори, щоб людина (зазвичай аніматор, чи як його називають "оператор") могла почуватися більш-менш комфортно, кнопки управління частинами тіла та подачі голосових сигналів.

3

"Реальний тиранозавр такого розміру важив би 4 тонни. Тому ми намагалися зробити вагу костюма якомога меншою",  пояснює Анна Оголь.

Вдягнути такий костюм непросто – для цього спершу потрібно зібрати спеціальний металевий стенд. Команда допомогла вбратися у динозавра технологічному розробнику Павлу. На це пішло близько 20 хвилин.

4

Фактурне розмалювання шкіри тварини спеціальною гнучкою фарбою додало йому реалістичності. А міміку тиранозавра розробники вирішили не робити надто суворою, адже в майбутньому він має розважати дітей, а не лякати.

Діно вже побував на косплей-фестивалі у Чехії. Це стало першим міжнародним досвідом для команди "Any Robots". До пари тиранозавру знайшли Лару Крофт. Ідею поєднати героїв запозичили в популярній комп’ютерній грі.

Наступні моделі Т-Rex’ів розроблятимуть у трохи менших розмірах – 4,5-5 метрів у довжину. Їх вартість стартуватиме від 7 тисяч доларів США. Однак з’являться вони лише за кілька місяців. А в подальшому майбутньому команда візьметься за розробку костюмів інших динозаврів.

"Всі вже знають, що Івано-Франківськ – столиця роботів, і скоро всі будуть знати, що Прикарпаття – столиця динозаврів",  жартує Анна Оголь.

Олена Бас

Фото, відео – Юрій Паливода

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: