fbpx

У Франківську збиратиметься кіноклуб любителів короткометражок

Культура 12:50, 29.08, 2017

В Івано-Франківську громадська організація "Кінороби" запускає соціальний проект “Кіноклуб на Парковій".

“Кіноклуб на Парковій” покликаний розвивати периферії міста в культурному контексті, а також об’єднати аматорів кіно в одному місці для спілкування, обміну думками та відточення навичок кіносценарного мистецтва. 

"Ідея полягає у тому, щоб розвивати у Франківську кіно, місця, де люди матимуть можливість обмінятися думками, досвідом. Кінолюбителі матимуть місце для своєрідного збагачення один одного, плюс обов’язкове навчання", – розповідає координатор проекту Оксана Крецул.

Учасники кіноклубу будуть спершу переглядати та аналізувати короткометражки. Такий формат фільмів вибрали тому, що він є нестандартним, а повнометражні фільми звичайні люди зазвичай дивляться вдома чи у кінотеатрах. Вони зможуть навчитися сценарного мистецтва за методикою, по якій були створені "Зоряні війни", "Термінатор 2", "Матриця", "Титанік" та майже всі популярні глядацькі кінокартини.

Організатори планують зацікавити мешканців Івано-Франківська кіноклубами у різних частинах міста.

"Ми хочемо розвивати райони. Ми хочемо бути ближче до людей", – додає Оксана Крецул.

Кінознавець та співорганізатор проекту Ярослав Кондратов навчатиме учасників кіноклубу розбирати фільми.

"Основне завдання – підготувати публіку до розуміння сценарію. Хороше кіно складається зі сценарію, який розроблений за певною формулою, яка є класичною і постійно однакова. Глядачі переважно не помічають цього. Щоразу на різних фільмах я буду показувати цю формулу. Люди будуть її розуміти, звертати увагу на неї і бачити в будь-якому фільмі", – пояснює Ярослав Кондратов.

"Кіноклуб на Парковій" розпочне роботу 7 вересня о 19 годині у пекарні "Пекарській". Зустрічі відбуватимуться щочетверга і триватимуть в середньому по дві години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: