fbpx

У Франківську зі сніговиками відкрили перший дитячий громадський простір

Суспільство 18:34, 16.01, 2018

Сьогодні завершили і урочисто відкрили громадський простір для дітей у середмісті Франківська – біля обласної дитячої бібліотеки та скверу Міцкевича.

Проект громадського простору для дітей запропонували "Мами Прикарпаття" за підтримки Тайко Електронікс". Втілювали на умовах співфінансування з міського бюджету та матеріальної допомоги франківців – батьків, представників бізнесу та громадських організацій. 
 

"Радий, що місто долучилось до такого цікавого проекту як громадський простір, дружній до дітей. Вдячний ініціаторам – ГО "Мами Прикарпаття", зокрема Мар'яні Вершиніній за оригінальну ідею та підприємству "Tyco Electronics" за значну фінансову підтримку. В реалізації проекту також використали грантові кошти, допомагали меценати, депутати обласної ради і просто небайдужа громадськість. Якщо ми спільно братимемось за втілення непростих ідей, нам вдасться дати життя навіть найсміливішим мріям", – виступив на відкритті міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. 

Нагадаємо, проект громадського простору виборов друге місце в межах Міжнародного архітектурного конкурсу, що його два роки тому провели "Мами Прикарпаття".  

Загальна вартість проекту – 680 тис. грн., фінансування з міського бюджету – 350 тисяч, ще 100 тисяч надійшло з обласного бюджету, повідомила Мар’яна Вершиніна. Внесок "Тайко Електронікс" – 150 тис. грн.

"Бачимо майданчик європейського стилю. Важливо, що це є не просто дитячий майданчик, а перший у Франківську громадський простір, де бавляться діти і зустрічаються дорослі. Місто розвивається",  взяв слово директор заводу "Тайко Електронікс" Олександр Гьотц. 

За його словами, на заводі працюють понад тисяча працівників, відтак його керівництво інвестує в соціальні проекти. "Сьогодні будемо говорити про інші соціальні проекти з мером",  повідомив Гьотц. 
 
Відкриття громадського простору на справжнє свято для дітей перетворили аніматори – двоє сніговиків бавилися з малечею, яка гралася на майданчику. "Мами Прикарпаття" потішили дітей подарунками.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: