fbpx

У Франківську зібрали понад 43 тисячі гривень для вихованців Залучанського дитячого будинку-інтернату

Суспільство 13:09, 03.12, 2018

Понад 43 тисячі гривень зібрали на благодійному аукціоні, аби здійснити мрію дітей з інвалідністю.

Університет Короля Данила та ресторан "Provance" провели благодійний аукціон "Здійсни мрі". Захід провели для збору коштів на потреби дітей із обмеженими можливостями, які проживають у Залучанському дитячому будинку-інтернаті.

Шестеро вихованців інтернату приїхали на свято, організоване в ресторані "Provance". Серед лотів, виставлених на аукціоні, особливу увагу привернули картини Уляни Белей.

"Я дуже рада, що мої картини сподобалися і що їх розкупили. І дуже вдячна усім, хто запросив нас сюди і хто прийшов на аукціон. Я малюю фарбами, затискаю пензлик зубами і так малюю", – розповідає Уляна.

Вона зізнається: понад усе мріє мати власний планшет, аби мати змогу спілкуватися з людьми через Інтернет.

Інші вихованці Залучанського інтернату кажуть, що мріють про якісний Інтернет, а провести його і регулярно оплачувати – досить дорого.

Окрім аукціону, діяв також благодійний ярмарок, на якому усі охочі могли придбати роботи, виконані безпосередньо дітками будинку-інтернату, лоти від Вищого художнього професійного училища № 3, роботи від студентів і викладачів Університету Короля Данила та інші лоти, надані співорганізаторами, партнерами та меценатами. Також відбувалися майстер-класи для дорослих та дітей від професійних майстрів.

За підсумками аукціону та ярмарку було зібрано 43 510 гривень. Усі ці кошти одразу передали Залучанському інтернату.

Благодійники також одразу здійснили дві великі мрії: Улянці подарували планшет від будівельної компанії "Благо", а інтернату від Університету Короля Данила – сертифікат на 8000 гривень для проведення швидкісного Інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: