fbpx

У Франківську забудовників зобов’яжуть встановлювати контейнерні майданчики біля новобудов. ВІДЕО

Суспільство 10:30, 03.08, 2018

В Івано-Франківську бракує контейнерів для побутових відходів. На таку проблему нарікають на підприємстві в "АТП-0928". Кажуть, така ситуація склалася через те, що забудовники не облаштовують смітники біля своїх новобудов.

Як розповідає заступник директора ПрАТ "АТП-0928" Ірина Ружицька, сусіди починають між собою сваритися через брак смітників.

"Один виходить і каже: "Ну чого ти мені несеш? Неси собі під будинок!" А той не має куди нести, забудовник йому не чорта не збудував. І так по всьому місту – будинки будуються, а майданчики ніхто не будує",  каже Ружицька.

Аби вирішити цю проблему, чиновники хочуть зобов’язати забудовників встановлювати контейнерні майданчики. В іншому разі їм не видадуть необхідні дозволи – містобудівні умови і обмеження, йдеться в сюжеті каналу 402.

Заступник міського голови Івано-Франківська Руслан Кайда обіцяє, що мерія при видачі містобудівних умов і обмежень зобов’яже кожного забудовника виділяти на своїй території місце під сміттєвий майданчик.

У "АТП-0928" також нарікають, що чимало франківців не хочуть укладати угоди з перевізником сміття. В абонентську базу даних внесено 85 тисяч особових рахунків. А угоди підписані лише з 35 тисячами господарств.

У мерії зобов’язали департамент соцполітики тісніше працювати з перевізниками, аби надати їм інформацію, скільки саме людей мешкає у тому чи іншому помешканні.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: