fbpx

У Франківську з’явиться дитячий майданчик, освітлений ліхтарями на сонячній енергії. ВІДЕО

Суспільство 10:12, 29.09, 2016

В Івано-Франківську з’явиться перший в Україні дитячий майданчик, освітлений ліхтарями на сонячній енергії.

Його облаштують на вулиці Вітовського обабіч скверу Міцкевича.

Як писав КУРС, цей проект реалізують у рамках міжнародного архітектурного конкурсу, який проводився у 2015 році ГО "Мами Прикарпаття" разом із платформою "Тепле місто". Його ідеєю було облаштування в Івано-Франківську громадського простору, дружнього до дітей.

"До ГО "Мами Прикарпаття" звернулись представники ТОВ "Тайко Електронікс Юкрейн Лімітед" з бажанням зробити соціальний проект – дитячий майданчик. Минулого року ми були співорганізаторами Міжнародного архітектурного конкурсу Child-friendly public spase. У результаті конкурсу отримали проекти, один з яких мали велике бажання реалізувати. На даний момент підписали договір з "Тайко Електронікс» та доопрацьовуємо детальний робочий проект. Як тільки будуть готові всі необхідні документи та матеріали, розпочнуться роботи", – розповіла голова ГО "Мами Прикарпаття" Мар’яна Вершиніна.

Громадський простів біля парку Міцкевича планують облаштувати до кінця року.

"Терміни називати не буду поспішати. Скажу лише, що плануємо цього року. "Тайко Електронікс" виділили 150 000 грн. Ймовірно, цих коштів буде замало. Тому будемо вирішувати, хто, як і звідки буде дофінансовувати цей проект. Можливо, з міського бюджету. А можливо, не тільки…" – відзначила Вершиніна.

Як виглядатиме майданчик, дивіться тут:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: