fbpx

У Франківську з'явився казковий мурал з велосипедистом. ФОТО

Суспільство 15:43, 27.11, 2018

У мікрорайоні "Опришівці" з’явився яскравий мурал. Стінопис перетворив сіру стіну будівлі ГРП на вулиці Отця Блавацького на яскраву картинку зі світу дитячих казок.

Місце для нанесення малюнка запропонувала мешканка мікрорайону Інна Брюховецька. Секретар міської ради Оксана Савчук підтримала цю ідею, інформує прес-служба Івано-Франківської міської ради.

Кожен мурал в Івано-Франківську має своє значення. Малюнок на стіні будівлі ГРП в мікрорайоні "Опришівці" привертає увагу мешканців міста до велоруху й спонукає частіше займатися спортом, кататися на велосипеді й проводити час із користю.

Автор муралу – франківський художник Славко Хоменко. Митець приділив особливу увагу деталям: шарф із ялинками на шиї хлопчика, грибочки на горнятку, зозулька на велосипеді, літаюча тарілка, криниця у вигляді журавля тощо. На самому малюнку є багато символів, які кожен може трактувати по-своєму.

"Новий мурал повертає віру в казковий світ, кличе дітей до мандрів і заохочує до катання на велосипеді. Ми, батьки, повинні сприяти цьому і разом із нашими дітьми проводити більше часу, розвивати їхню уяву й не забувати дарувати дитинство, яке так швидко минає", – поділилася секретар міської ради Оксана Савчук.

Мурал в Опришівцях – це вже 18-й настінний розпис, ініційований міськрадою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: