fbpx

У франківських лікарнях запровадять контроль над благодійними коштами

Суспільство 20:16, 15.02, 2016

Усі медичні заклади Івано-Франківська будуть оснащені касовими апаратами.

Таке розпорядження підписав міський голова Руслан Марцінків, щоб унеможливити маніпуляції із благодійними коштами пацієнтів. У центральній міській клінічній лікарні (ЦМКЛ) таких апаратів уже п'ять, ще один функціонує в поліклініці №3, інформує Голос України

Досі добровільні пожертви заносили тільки до журналу реєстрації і чіткого контролю за фінансовими потоками не було. Це викликало чимало нарікань від мешканців міста. Відтепер усі гроші пацієнтів ідуть через касові апарати і людям видаються відповідні чеки. 

Водночас, навідавшись до лікарні, щоб наочно переконатися, як працює нововведення, міський голова нагадав медикам і громадянам, що благодійні внески мають залишатися добровільними і здійснюватися без будь-якого примусу. Сума таких внесків, хоча і може бути рекомендованою, але кожною особою визначається індивідуально. 

Очільник міста запевнив, що розпочатий проект незабаром буде поширено на усі лікарняні установи. Окрім цього, їхні керівники зобов'язані звітувати про суми надходжень благодійних внесків на офіційному сайті www.cmkl.if.ua. І будь-хто зможе побачити суму грошей, що надійшла на рахунки лікарень, і куди ці кошти потрачено. Посадовці переконані, що звітність – це нормальна практика, а люди мають знати, на що йдуть позабюджетні кошти. Для зручності благодійні внески можна оформити і через банк, маючи розрахунковий рахунок установи. Такі платежі будуть фіксувати і вносити до відомчої звітності. Також планують встановити у медзакладах електронні банківські термінали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: