fbpx

У франківських школах вартість харчування пропонують підняти до 12 гривень

Суспільство 21:10, 09.12, 2015

У міському бюджеті на 2016 рік закладуть більші суми на харчування учнів у школах Івано-Франківська. Це означає, що обіди в навчальних закладах подорожчають.

У новому бюджеті Івано-Франківська має бути закладена більша ціна на харчування школярів, повідомила начальник управління освіти Наталія Микула.

Щоправда, батьків до обговорення цього питання не залучали, адже ідеться тут не про їхні гроші, пише Репортер

Бо ж згідно з законом, учні 1-4 класів, а також діти пільгових категорій їдять у школі безкоштовно. Гроші на це ідуть з державної освітньої субвенції і з міського бюджету.

"Київ нам довів цифру у 16 255 тис. грн плюс 651 тис. грн буде доплачувати міський бюджет, – пояснює Микула. – Бо, на жаль, на рівні держави діти учасників АТО не звільнені від плати за харчування у школах. А у нас таких 522, от саме за них і платитиме міська казна".

Для решти це означає тільки те, що в школах міста зросте вартість харчування. 

Тож якщо зараз одноразове гаряче харчування у школах вартує 8 грн на дитину, то на 2016 рік освітяни планують закласти 10 грн – для дітей від 6 до 10 років та 12 грн – від 10 років і старше.

Якщо міськрада прийме це рішення, то саме на такі суми будуть проведені тендери на харчування. До слова, проводять їх саме на бюджетний, а не навчальний рік.

В управлінні освіти кажуть, вартість харчування для школярів теж розраховували за нормами, але заразом з тим мусили підлаштовуватися під освітню субвенцію.

"Бо ми могли б і 20 грн написати, але що з того? – каже Наталія Микула. – От у нас потреба на освіту міста на 2016 рік 264 487 700 грн, це аби батьки не носили туалетний папір, не скидалися на ремонти і так далі. А нам Мінфін довів цифру 216 569 800 грн. Різниця майже 50 мільйонів. І на чиї плечі лягає та сума?" – риторично запитала Микула.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: