fbpx

У Франції відзначили День королеви Анни Ярославни

Суспільство 22:23, 21.11, 2015

У суботу, 21 листопада, в містечку Санліс, де жила і діяла донька Ярослава Мудрого Анна, королева Франції, традиційно відзначили тисячолітні зв'язки між Україною і Францією.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на прес-службу Паризької єпархії Святого Володимира Великого.

У рамках Дня Анни Ярославни у церкві Бориса і Гліба відслужили Божественну Літургію та Вечірню. А професор Ярослав Грицак прочитав лекцію “Історія України за 90 хвилин”. Окрім того, була представлена фотовиставка про Майдан та війну на Донбасі.

Як відомо, церкву в містечку Санліс українська єпархія придбала на гроші меценатів, переважно з України, кілька років тому. Там тепер постає Культурний центр Анни Ярославни та розвивається невеличка парафія.

“Теперішній Париж і його мешканці потребують різних нагод, щоб зустрічатися і висловлювати взаємну солідарність. Богослужіння в Нотр-дам, покладення квітів до Тріумфальної арки та відзначення в Санліс мають на меті підтримати не лише українську громаду, а усіх парижан у переконанні щодо нашої Богом даної гідності”, – зазначив владика Борис Ґудзяк, єпископ Паризької єпархії святого Володимира Великого.

Фото владика опублікував у соцмережі Фейсбук.

Український гімн біля пам’ятника Анні Ярославні в Санліс

Posted by Borys Gudziak on 21 листопад 2015 р.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: