fbpx

У Галичі селяни, чиї корови отруїлися агрохімікатами, пікетували райдержадміністрацію. ФОТО

Суспільство 11:13, 23.05, 2018

Мешканці Медині, чиї корови вчора отруїлися, як припускають, агрохімікатами, якими обробляють поля біля села, прийшли під РДА вимагати розслідування.

Зо два десятки жінок з села Мединя приїхали до Галицької РДА після вчорашнього масового отруєння корів. Як писав КУРС, вчора по обіді у селі отруїлись 16 корів. На біль у животі та памороки скаржилася й Іванна Бойчук, яка пасла худобу. 

1

Іванна Бойчук була госпіталізована з первинним діагнозом «отруєння невідомою речовиною»

Як розповіла Іванна Бойчук, вчора о 7 ранку вона вигнала корів на пасовисько. До обіду пасла, хоча відчувала дивний запах, але не надала цьому значення. Після обіду, десь о 16 годині, відчула, що їй стає зле, почалося запаморочення, нудота. Вона погнала корів до Лімниці, аби напоїти. Корови почали падати, коли вийшли з ріки. Животи здулися. Жінка зателефонувала сільському голові, але у відповідь почула лише крики. 

2

Корови почали падати приблизно о 16 год. 

Жінки зустрілися з головою Галицької районної ради і домовилися, що завтра, 24 травня, у село виїде спеціальна комісія для вивчення проблеми. 

В обласному управлінні Держпродспоживслужби КУРСу повідомили, що 22 травня в другій половині дня до спеціалістів служби звернулись 10 жителів села Мединя з приводу захворювання корів. Тваринам надали ветеринарну допомогу. Власникам порадили не пускати корів на пасовище і надали рекомендації щодо годівлі і догляду. Станом на 10 годину 23 травня жодна тварина не загинула, їхній стан задовільний.

Спеціалісти Галицького районного управління ГУ Держпродспоживслужби проводять розслідування випадку обробки полів пестицидами в селі Мединя.

За словами селян, угіддя біля села обробляє агрохолдинг "Мрія". Однак компанія в офіційній заяві заперечила причетність до отруєння худоби. В агрохолдингу запевняють, що найближчі їхні угіддя за 3 км від села і відділені лісом. Поле, біля якого отруїлася худоба, кропив місцевий фермер. 

Як писав КУРС, недавно у Галицькому районі в селі Лани масово загинули бджоли. Прикарпатські пасічники звинуватили компанію "Гудвеллі Україна" в обробці полів гербіцидами з порушенням законодавства. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: