fbpx

У Галицькому районі почали встановлювати контейнери для роздільного збору відходів. ФОТО

Суспільство 12:38, 30.11, 2016

Днями у селищі Більшівці Галицького району відбулась презентація ініціативи бюро УГКЦ з питань екології щодо впровадження системи роздільного збору відходів.

Про мету церковної екологічної ініціативи розповів д-р Володимир Шеремета, керівник екобюро УГКЦ, наголосивши на тому, що Церква не може залишатися байдужою, коли люди марнують Божі дари, своєю поведінкою знищують природне середовище і загрожують своєму здоров’ю та життю, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.

Координатор проекту, о.Михайло Дзуль, референт екобюро в Івано-Франківській архієпархії детальніше розповів про проблему відсутності системи роздільного збору твердих побутових відходів в Україні та переповнення сміттєзвалищ, які є причиною погіршення екологічної ситуації і здоров’я населення, а також про те, як правильно збирати і сортувати відходи.

Варто зазначити, що в рамках церковної екологічної ініціативи у селищі Більшівці було встановлено 11 площадок (5-6 контейнерів) для роздільного збору ПЕТ-пляшок, паперу, картону, світлого та темного скла для того, щоб дати їм нове життя і зробити посильний внесок в екологію селища.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: