fbpx

У гірському селі Вишків на Долинщині створять команду пожежної охорони

Суспільство 19:37, 20.08, 2014

Голова Долинської РДА Руслан Франків провів зустріч з відповідальними працівниками щодо створення сільських пожежних команд у населених пунктах району.

У ході наради основна увага зосереджувалася на необхідності створення та фінансування місцевої пожежної охорони у с. Вишків Долинського району, повідомляє КУРС з посиланням на Івано-Франківську ОДА.
 

Начальник фінансового управління Світлана Демченко доповіла про можливості фінансування зазначених заходів з районного та сільських бюджетів. Сільським головам запропоновано у проектах кошторисів передбачати кошти на створення та фінансування місцевих пожежних команд, придбання техніки, забезпечення працівників місцевої пожежної охорони відповідним грошовим утриманням.

"Проблема забезпечення протипожежного захисту у віддалених від районного центру населених пунктах Долинщини на сьогоднішній день є надзвичайно актуальною. Створення сільської пожежної охорони дасть можливість своєчасно реагувати на виклики громадян щодо ліквідації пожеж та забезпечить належний протипожежний захист краян", – наголосив під час наради голова районної державної адміністрації.

За підсумками обговорення питань наради відповідальним працівникам дано відповідні доручення та встановлено терміни їх виконання. Зокрема, Долинському РВ УДСНС України в Івано-Франківській області необхідно вивчити та запропонувати на розгляд районної державної адміністрації питання практичного створення місцевої пожежної охорони, враховуючи практику інших районів області, де створено МПО; фінансовому управлінню вивчити питання щодо можливості забезпечення фінансування місцевої пожежної охорони у с. Вишків з сільських бюджетів Вишківської, Сенечівської, Шевченківської сільських рад та можливості інших джерел фінансування; відділу з питань надзвичайних ситуацій та екобезпеки РДА вести контроль та узагальнення інформації щодо створення місцевої пожежної охорони на території Вишківської сільської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: