fbpx

У Гошівському монастирі відкрився живописний симпозіум

Культура 20:37, 07.12, 2017

У рамках третього традиційного різдвяного Гошівського пленеру на Долинщині стартував симпозіум "Живопис на склі", який є логічним продовженням низки мистецьких заходів у Гошівському монастирі УГКЦ.

Участь у відкритті симпозіуму взяв та привітав його учасників від імені керівництва облдержадміністрації начальник управління культури, національностей і релігій ОДА Володимир Федорак. Також до учасників та гостей заходу з вітальним словом звернулися настоятель монастиря о. Вінкентій, засновник Гошівського Різдвяного пленера о. Дам'ян Кастран та голова Долинської РДА Юрій Мазур.
Цьогорічний мистецький проект "Живопис на склі" має всеукраїнський характер, адже в ньому братимуть участь художники із Києва, Івано-Франківська, Львова, Тернополя, Калуша та Коломиї, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
За задумом організаторів, симпозіум має активізувати творчі мистецькі сили в напрямку відродження і розвитку стародавньої традиції живопису на склі та привернути увагу дослідників, істориків, мистецтвознавців та найширших верств населення.       
Окрім живописного симпозіуму, під час проекту відбудуться майстер-клас із живопису по склу для вихованців дитячих художніх закладів та семінар, присвячений історичним реаліям техніки живопису по склу. За результатами симпозіуму планується провести дві виставки. Першу 22 грудня в м. Києві, у Національному заповіднику "Софія Київська". Другу 4-6 травня 2018 року під час Міжнародного фестивалю мистецтв "Карпатський простір" у виставкових залах Івано-Франківської організації Національної спілки художників України.
Гроші, отримані від реалізації робіт, підуть на придбання діагностично-лікувального та реабілітаційного обладнання у заклади соціально-психологічної допомоги, а також лікування та фізичну реабілітацію дітей з обмеженими функціональними можливостями Долинщини.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: