fbpx

У Харкові повалили найбільшого Леніна в Україні

Суспільство 23:16, 28.09, 2014

Голова Харківської ОДА Ігор Балута підписав розпорядження про офіційний демонтаж пам'ятника Леніна на пл. Свободи у Харкові.

Про це у своєму Фейсбук заявив радник глави МВС Антон Геращенко, передає УП.

"З метою безпеки площа Свободи зараз оточена спецпідрозділами міліції з автоматичною зброєю і готовими застосувати її у випадках, передбачених законом. Кожен, хто спробує вийти зараз на площу зі зброєю, щоб влаштувати збройну провокацію, ризикує перетвориться на 200-го або 300-го", – додав Геращенко.

1

Фото зі сторінки Геращенка

 

У свою чергу глава МВС Арсен Аваков заявив: "Ленін? Нехай падає… Аби люди не постраждали… Аби негідники і падлюки не скористалися бурею емоцій харків'ян, не використали це для чергових зіткнень".

"Дав команду міліції забезпечувати ВИКЛЮЧНО безпеку людей, а не ідола. Після розпорядження губернатора Балути про знесення – пам'ятник не цікавить. Важливо, щоб процес пройшов без додаткових ексцесів", – додав Аваков.

Також він повідомив, що "дав команду, в зв'язку з виходом розпорядження губернатора про знесення пам'ятника – кримінальну справу про пошкодження пам'ятника припинити".

 

 

Станом на 22:30 пам'ятник Леніну на площі Свободи у Харкові повалено. 

Пізніше Геращенко у своєму Фейсбук зазначив: "Ленін щойно впав. Під час демонтажу ніхто не постраждав".

2

"Голова идола раскололась. Внутри головы делают "селфи", подсвечивая телефонами". Фото з Фейсбук Антона Геращенка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: