fbpx

У Хриплині відновили будівництво школи-довгобуду

Суспільство 16:15, 03.04, 2018

Перший проект Хриплинської ЗОШ з'явився ще в далекому 1987-му році. Тоді процес просувався кволо. Аж у 2007 напрацювали новий проект, бо попередній вже не відповідав чинним вимогам.

Минулого року село за підтримки міської ради запустило проект нової школи у бюрократичне горнило: низка погоджень, доопрацювань, електронні торги тощо. І вже цього року в березні розпочались активні роботи в новій Хриплинській школі. Наразі підрядник працює з фасадом та мережами. Роботи фінансуються переважно з міського бюджету, проте село долучається, інформує прес-служба МВК.

Як розповів сільський голова Роман Соколик, зараз у селі близько 300 дітей шкільного віку. Теперішня школа може прийняти лише сотню, решта змушена їхати до міста. У новій передбачено 9 повноцінних класів і спеціалізовані кабінети хімії, фізики та інші. Крім того, у проекті є актова й спортивна зали. До речі, спортзала у новій школі буде єдиною в цілому Хриплині. Ще однією перевагою стане те, що після будівництва закладу в селі надаватиметься повна середня освіта  до 11 класу.

Зі слів директора Хриплинської ЗОШ та депутата міської ради Галини Куницької, для теперішньої школи теж мають плани. Якщо приміщення пройде експертизу – а йому вже понад 100 років! – після капремонту тут планують облаштувати музей освіти та села.

"У 2016 році ми відкрили садок в Хриплині, який також зводився багато років. Але ми сконцентрували ресурси і закінчили будівництво. Така ж ситуація зі школою. Головне – бажання влади та громади і спільні дії. Ми націлені якнайшвидше відкрити оновлену школу",  зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: