fbpx

В Івано-Франківську – черга по субсидії. Чиновники закликають франківців терпіти

Суспільство 11:50, 28.08, 2015

Департамент соцполітики міста Івано-Франківська отримав понад 20 тисяч заяв на призначення субсидій на комунальні послуги.

За словами директора Департаменту Олександри Заклинської, кількість заявників протягом останніх кількох місяців після опалювального сезону збільшилась в три рази.

Якщо на кінець опалювального сезону отримували субсидії 8,5 тисяч франківців,  то з травня по липень Департамент соцполітики отримав понад 20 тисяч заяв.

Олександра Заклинська стверджує, що незважаючи на спрощену систему подання заяв і декларацій поштою, досі існують черги.

«Переважно у них стоять пенсіонери, найбільший наплив людей спостерігається з 10 до 16 години, які користуючись безкоштовним проїздом у громадському транспорті, хочуть поговорити», – сказала Заклинська.

До роботи з оформлення субсидій долучили працівників інших відділів, у яких було значно менші навантаження, щоб пришвидшити процес опрацювання заявок. Також допомагають кілька людей, які перебували на обліку у Службі зайнятості.

Олександра Заклинська зазначила, що в Івано-Франківську на сьогодні вже користуються субсидіями 14 116 домогосподарств.

Директор департаменту соцполітики звернулась до іванофранківців, щоби були лояльнішими і терплячішими до працівників Департаменту соцполітики, адже в них роботи збільшилось втричі. Плюс треба перерахувати вже оформлені субсидії, враховуючи, що з квітня-травня зросли тарифи на газ та електрику. Зважаючи на це, заявникам іноді доводиться чекати відповіді місцями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: