fbpx

В Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку Ірі Маланюк

Культура 15:22, 29.06, 2014

Сьогодні на фасаді будинку № 17, що знаходиться на вул. Грушевського в обласному центрі, в рамках програми "Івано-Франківськ – місто Героїв" встановили анотаційну дошку відомій оперній співачці світового рівня Ірі Маланюк.

Відкриття відбулося за участі духовенства, представників області, громадськості міста, а також родини Іри Маланюк, які приїхали з цієї особливої нагоди до Івано-Франківська. 

Саме у цьому будинку у 30-х роках минулого століття мешкала згодом відома на весь світ співачка. А саму будівлю звів її батько. Саме у Станиславові пройшли дитячі та юнацькі роки співачки.

Нардеп Руслан Марцінків в коментарі КУРСу зазначив, що це вже шоста анотаційна дошка, встановлена в Івано-Франківську за кошти міського бюджету у поєднанні із благодійними пожертвами, а під час виступу наголосив на актуальності такого відкриття:

"Такі постаті, як Іра Маланюк, відомі на світовому рівні, але чи знають іванофранківці, що вона родом зі Станіславова, що активно співпрацювала з клубом галицької інтелігенції ім. Б. Лепкого? Дуже важливо нам хоч трохи знати історію та особливість нашої малої батьківщини. А найкраще інформативності сприяє візуалізація".

Окрім цього, нардеп звернув на невеличку помилку, яку допустили при написанні імені співачки на анотаційній дошці, де вказано "Ірина", хоча в житті вона завжди наголошувала, що вона "Іра", бо "Ирина" – це російське ім'я.

Довідково:

Уродженка Станіславова Іра Маланюк здобула широке визнання вітчизняних та зарубіжних композиторів. Співачка виконала понад 80 партій в операх українських, російських та зарубіжних композиторів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: