fbpx

В Івано-Франківську зростає попит на інтимну хірургію серед чоловіків

Здоров'я 20:16, 25.06, 2015

Останніми роками в Івано-Франківську збільшується попит на інтимну хірургію серед чоловіків. По операції на геніталіях до хірургів уже звернулося 8-10% дорослого чоловічого населення міста.

Такі операції у Франківську виконують уже 10 років, розповів доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри урології Івано-Франківського національного медичного університету, головний уролог, сексопатолог Департаменту охорони здоров’я ОДА Євген Литвинець.

Генітальна або інтимна урологія – це напрям пластико-реконструктивної хірургії, що полягає у проведенні операцій на статевих органах із метою поліпшення їх функціонування й естетичного вигляду, пояснює професор. Простіше, це операції на калитці, яєчках, статевому члені та уретрі.

Найчастіше виконувані операції у чоловічій інтимній хірургії – на статевому члені, а саме – подовження пеніса. Найбільш дієвий метод – лігаментотомія. В основі його лежить усунення нормального викривлення статевого члена і додаткове звільнення кавернозних тіл. Такий метод дає можливість подовжити орган приблизно на 3-5 см, але при ерекції він буде залишатися практично незмінної довжини. Також одночасно проводиться протезування статевого члена. Такий комбінований метод дозволяє відновити втрачену сексуальну функцію і подовжити пеніс на 2-5 см.

Виконуються також операції з потовщення статевого члена. Ця методика полягає у трансплантації під шкіру вільного жиру, смужок шкіри, частин м’язів. Такі операції у Франківську практикують уже понад 10 років.

Існують також методики протезування статевого члена при хірургічному лікуванні тривалої еректильної дисфункції (стара назва  імпотенція). Покази – відсутність ерекції у разі пошкодження судин, хвороби Пейроні, цукрового діабету, радіаційного ураження або променевої терапії, наслідків травм.

П’ять років тому хірурги-урологи Франківська опанували протезування яєчка імплантацію з полімерних матеріалів. На операцію зголошуються чоловіки, які потерпають від неповноцінного вигляду калитки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: