fbpx

У Калуші горить завод "Карпатнафтохім". ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 22:08, 12.01, 2019

У Калуші виникла пожежа на ТОВ "Карпатнафтохім". Як повідомляють у соцмережах калушани, горить установка з виробництва олефінів.

Люди діляться у соцмережах відео та фото з пожежі. Також місцеві жителі повідомляють, що чули кілька вибухів.

Ця установка була уведена в експлуатацію у жовтні 2005 року, йдеться на сайті "Карпатнафтохіму". Розробник проекту – фірма "Linde" (Німеччина) за технологією "AXENS" (Франція). Об’єм інвестицій склав 15 мільйонів доларів.

Як повідомили в обласному управлінні ДСНС, 12 січня о 21:08 надійшло повідомлення про пожежу на олефіновому заводі ТОВ "Карпатнафтохім".

"Зараз відбувається факельне горіння пірогазу. Підрозділи УДСНС в області за допомогою лафетних стволів здійснюють охолодження сусідніх будівель. Від Управління ДСНС в області залучено 18 одиниць техніки та близько 90 осіб особового складу. Потерпілих немає", – йдеться в повідомленні.

Тобто для ліквідації пожежі пірогаз має вигоріти у трубі. Для цього перекрили крани і охолоджують споруди біля приміщення, яке горить.

У секторі комунікації поліції Івано-Франківщини повідомили, що на місці задіяні 50 поліцейських  йдеться як про керівництво районного відділу, так і про слідчих та групи реагування патрульної поліції. Вони забезпечують охорону порядку і не допускають наближення людей і транспорту до місця події. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: