fbpx

У Калуші хочуть розвивати індустріальний туризм

Суспільство 18:13, 01.08, 2016

Індустріальний туризм. У промислових зонах Калуша гратимуть у пейнтбол, а шахти стануть відкритими для екскурсій.

"Ціле покоління, яке виросло на комп’ютерних іграх на кшталт "Сайлент-Хілла" або "Сталкера", спить і бачить, як би потрапити на подібні локації і відчути себе крутим хлопцем, але вже стоячи на твердій землі в реальності. Незамінними помічниками в цій нелегкій справі стає швидке зведення нових будівель у мегаполісах і таке ж швидке запустіння старих. Існують навіть окремі підвиди таких оригіналів: так звані руфери, які штурмують дахи багатоповерхівок, дигери, які віддають перевагу підземним тунелям, і прихильники Атомної ери, які вивчають неактивні атомні станції", – йдеться у Програмі туристичного розвитку міста на 2016-2020 роки, яку виставили на обговорення громадськості, передають Вікна.

До об’єктів індустріального туризму у Калуші можна віднести Магнієвий завод, шахти, соляні хвостосховища та калуську броварню.

У калуські промзони, вважають розробники Програми, можна перенести комп’ютерну віртуальність в реальний простір і побувати в місцях з комп’ютерних ігор, відчути себе агентом S.T.A.R.S., граючи у пейнтбол на території однієї з промислових зон міста.

Як відомо, з 1967-го року радянська влада почала видобувати калій у Домбровському кар’єрі. Поряд із ним побудували магнієвий завод, який виплавляв магній із залишків калієвого виробництва. Сьогодні, буваючи в Калуші, на хвостосховищі, виникає відчуття, що це інша планета, реально якась аномальна місцевість.

Щоб ці та інші об’єкти використати як туристичну родзинку Калуша, звісно, потрібно провести чималу роботу. Попереду  реконструкція та відновлення пам’яток культури та архітектури, пов’язаних з індустріальним туризмом; проведення робіт з наповнення та поновлення експонатів у музеї; фінансова підтримка археологічних розкопок на території промислових зон; закупівля спорядження для пейнтболу (20 комплектів); проведення історико-промислових виставок у ПК "Мінерал"; облагородження промислових місць відвідуваних туристами (освітлення території; вивезення сміття) тощо.

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: