fbpx

У Калуші "Оріані" нарахували понад 22 мільйони збитків за землю

Суспільство 07:47, 25.07, 2018

24 липня виконавчий комітет Калуської міської ради затвердив акти про визначення збитків, завданих користуванням земельними ділянками комунальної власності територіальної громади міста Калуш без правовстановлюючих документів.

Розмір збитків визначає спеціально створена комісія, збитки за користування землею нараховують у розмірі орендної плати чи земельного податку, який мав сплачувати власник чи користувач землі за належного оформлення документації, але максимально за три останні роки. На підставі рішення виконкому користувачу землі пропонують добровільно відшкодувати завдані громаді збитки. На це відводиться місяць. У разі несплати коштів міська влада має підстави звернутися до суду, інформують "Вікна".

Виконком затвердив два акти комісії від 15 червня, якими підприємцю Івану Кондрату нарахували до сплати майже 208 тис. гривень за користування земельною ділянкою за адресою вул. Б. Хмельницького, 115 площею 0,38 га і майже 186 тис. гривень за користування земельною ділянкою за адресою вул. Б. Хмельницького, 81а площею 0,39 га.

Ще чотири акти, які затвердив виконком, від 11 липня і стосуються ВАТ "Оріана". Йдеться про земельні ділянки сумарною площею понад 650 га. Сума нарахованих збитків становить понад 22,2 млн гривень.

Як пояснив начальник земельного відділу міської ради Володимир Мельник, земельні ділянки були передані в оренду ВАТ "Оріана" рішенням міської ради наприкінці 2016 року. Однак зареєстровані договори оренди були аж через півроку. Відповідно, від моменту реєстрації "Оріані" почали нараховувати орендну плату. А тепер визначили і збитки за попередніх півроку. Щоправда, "Оріана" орендну плату не сплачує, відтак міська рада вже звернулася до суду. Вірогідно, не буде підприємство повертати збитки за використання землі без правовстановлюючих документів. Але вони принаймні будуть офіційно зафіксовані і місто зможе претендувати на повернення коштів у випадку, наприклад, приватизації підприємства.

Більшу частину цієї землі міська рада вже передала в оренду ТОВ "Оріана-Еко". За словами Володимира Мельника, договір оренди вже підготували і передали на розгляд підприємству. Відповіді ще немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: